در معماریهای قدیم برایاینکه بتوانند کاشیهای و حمام سرویس بهداشتی یا به طورکلی نقاط مرطوب را نصب کنند از سیمان استفاده میکردند. این نحوه نصب به تدریج باعث میشد رطوبت و آب موجود در این مناطق، باعث جدا شدن کاشی از کف شود. با گذشت زمان و توسعه محصولات ،کارشناسان، بهدنبال جایگزینی به جای سیمان برای چسبیدن و نصب کاشی شدند. نتیجه این کاوشها و بررسیهای کارشناسان، تولید چسب کاشی حمام بود. در این مقاله می خواهیم به بررسی این چسب و کاربردهایی که دارد، بپردازیم.
موارد استفاده از چسب کاشی حمام
چسب کاشی حمام از ابزارآلات ساختمانی بشمار میرود. با استفاده از این چسب، میتوان فرایند کاشیسازی سطوح را بهخوبی انجام داد. علاوه بر این میتوان با استفاده از این چسب ها، کاشیهای شکسته را به یکدیگر متصل کرد. زمانی که این چسب را در اختیار داشته باشید، خودتان قادر هستید که کاشی شکسته را پیوند دهید و به کاشیکار برای انجام این کار نیازی ندارید.
چسب کاشی به اشکال مختلف قابل تهیه است و شما میتوانید برای پیشبرد کار خود نوع پودری این کاشی را برگزینید یا اینکه بهدنبال نوع خمیری چسب کاشی حمام باشید. هر دو نوع چسب، تقریباً یک کارکرد را داشته و برای چسبیدن و ترمیم کاشی بکار می روند. با توجه به اینکه متریالهای اضافی یا درواقع افزودنیهای بیشتری در ترکیبات نوع پودری چسب حمام بکار برده شده ازنظر استحکام و کیفیت نسبتبه چسب های پودری در سطح بالاتری قرار دارند. علاوهبراین، نوع پودری این چسب ضدآب بوده و آب در آن نفوذ نمیکند. با توجه به اینکه در حمام و سرویس بهداشتی و مکانهای ازاین قبیل که رطوبت زیاد هست احتمال وجود بیماری های ویروسی و قارچی وجود دارد، کارکرد این چسب در میان کاشی های این مناطق می تواند به آنتی باکتریال شدن این مناطق منجر شود.
نحوه کار با چسب کاشی حمام
زمانی که میخواهید از چسب برای کاشی کاری استفاده کنید، باید یک سری اقدامات را انجام دهید. ابتدا باید کاشیها را به پشت برگردانده و با استفاده از چکش یا ابزاری مناسب، لایه سنگ پشت کاشی را به طور کامل بتراشید این کار باعث میشود که چسب بتواند در چسباندن کاشی به خوبی عمل کند. نکته دیگر که باید به آن توجه شود این است که قبل از عملیات انتقال چسب بر روی پشت کاشی، حتماً محیط را بررسی کنید و بر اساس محیط، کاشیها را به برش های مناسب درآورید، سپس اقدام به چسباندن آنها با چسب کنید. امکان کار بر روی کاشیها تا حداقل ۱۲۰ دقیقه بعد از چسب کاری پشت سرامیک وجود دارد.
ولی برای افزایش تمیزی کار بهتر است اندازهگیری قبل از قرار دادن چسب بر روی سرامیک صورت گیرد. اگر حمام، سرویس بهداشتی یا هر قسمتی که میخواهید از چسب کاشی استفاده کنید دارای کاشیهای قدیمی بود، یعنی بر روی سطوح آن همچنان مقداری کاشی وجود داشته باشد برای اینکه کاشیهای جدید را بین کاشیهای قدیمی جایگزین کنید ، بهتر است در محل اتصال کاشی قدیم با کاشی جدید یک خراشی ایجاد شود. سپس بر روی خراش ایجاد شده، چسب منتقل شود. این کار باعث میشود کاشی های جدید راحت تر به یکدیگر چسبیده شوند.
مزیت چسب کاشی حمام در مقایسه با موارد دیگر
برای نصب کاشی بر روی کف، میتوان از مواد مختلفی مانند چسب سیمان و غیره استفاده کرد. در این قسمت میخواهیم به بررسی مزیتی که چسب کاشی حمام در مقایسه با مواد دیگر دارد، بپردازیم. اولین مزیت استفاده از این چسب، بالا رفتن سرعت کار و تسریع فرایند فعالیت است. زمانی که از ماسه برای نصب کاشی استفاده میشد، ابتدا باید ماسه و سیمان با آب ترکیب میشد و سپس بر روی سطوح کار و در آخر کاشیها بر روی سیمان قرار داده میشدند. این پروسه زمان زیادی را طلب میکرد. زیرا نیاز بود که معمار یا کاشی کار مدتی را صبر کند تا کاشیها که بر روی سیمان قرار گرفته خشک شوند و سپس اقدام به ادامه کار میکرد. علاوه بر این اگر که محیط دارای کاشی های قدیمی بود حتماً باید کاشیهای قدیمی از محیط کاملاً برداشته میشدند و سپس سطح کاملا سیمان زده میشد و اقدامات کاشی کاری صورت می گرفت. کاشی کاری با استفاده از چسب به این مراحل نیاز ندارد. بلکه نیاز است که چسب را آماده کرد و آن را بر روی پشت کاشی قرار داد و کاشی را به سطح متصل نمود. چنانچه کاشی قدیمی نیز بر روی سطح وجود داشته باشد میتوان یک خراش کوچک روی کاشی قدیمی ایجاد و کاشی جدید که پشت آن چسبکاری شده را بر روی کاشی قدیمی گذاشت. در نتیجه به کندن کاشیهای قدیمی سطح نیاز نیست.
مزیت دیگر عدم نیاز به نیروهای کاری زیاد هست. به کارگیری نیروی زیاد باعث ایجاد هزینه زیاد میشود. زمانی که کار با ماسه و ملات و سیمان صورت میگیرد قاعدتاً به نیروی کار بیشتری برای ترکیب سیمان و انتقال آن نیاز هست. ولی وقتی از چسب کاشی حمام استفاده میشود تنها یک کاشی کار و دستیار برای انجام این کار کفایت میکند.
مزیت دیگر دوام و مقاومت است. زمانی که کاشی به وسیله چسب پودری یا خمیری نصب میشود، ویژگیها و متریالهای موجود در این چسب باعث میشود یک چسبندگی عمیق بین کاشی و سطح ایجاد شود. چسبندگی که نفوذ آب و فشار زیاد و عوامل غیر نمیتوانند باعث کاهش آن شوند. این در شرایطی است که سیمان به مرور در برابر آب آسیب پذیرتر بوده به علاوه امکان سرایت بیماری قارچی در محیطهای مرطوب از طریق سیمان نیز وجود دارد.
کلام آخر
چسب کاشی حمام محصول فناوری و تکنولوژی عصر جدید هست. فناوری که باعث شده بتوان از ترکیبات شیمیایی و افزودنیهای مختلف محصولاتی کارآمد و با کیفیت را تولید و روانه صنعت نمود. از این چسب امروزه برای چسباندن کاشی در حمام ،سرویسهای بهداشتی و مکانهای مرطوب به وفور استفاده میشود. انواع گوناگون چسب پودری حمام و چسب خمیری حمام در سایت وجود دارد برای تهیه این چسب میتوانید از سایت HomeFix خرید کنید.