مقالات

مهم ترین ابزار آلات کاشی کاری

ابزار آلات کاشی کاری

کاشی‌کاری فرآیندی است که نیاز به استفاده از ابزارها و تجهیزات مناسب دارد. این ابزارها به شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی طراحی شده‌اند تا بهترین نتیجه را در نصب کاشی‌ها و سرامیک‌ها ارائه دهند. مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری عبارتند از: چكش لاستيكي یا چکش کاشی کاری، دریل، ماله کاشی کاری، همتراز، صلیب، قاپک، چسب کاشی کاری و … که در ادامه کاربرد هر کدام را شرح می‌دهیم.

چكش لاستيكي یا چکش کاشی کاری:

از چکش لاستیکی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری برای ضربه زدن به کاشی و سرامیک هنگام نصب استفاده می‌شود. این چکش در سایز‌های مختلف و به صورت برقی هم موجود است. در نوع چکش ویبره‌ای، فرکانس ویبره چکش برای ضربه زدن به سرامیک یا کاشی با توجه به نوع آن‌ها قابل تنظیم است.

کاشی‌بر و تیغه برش:

 هنگام كاشي‌كاري نياز است كه بعضي از كاشي‌ها بريده شوند تا بتوان در جاي مد نظر قرار بگيرند، براي اين كار نياز به كاشي‌بر است. این محصول یکی از مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری به شمار می‌رود. با توجه به نوع كاشي يا سراميك بايد تيغه كاشي‌بر عوض شود. در فروشگاه ما مي‌توانيد انواع تيغه برش را پيدا كنيد.

دريل و مته دريل:

هنگام كاشي كاري براي لوله گذاري يا اتصالات شيرآلات لازم است حفره‌هايي در كاشي يا سراميك ايجاد شود كه براي اين كار نياز به دريل است. با توجه به جنس كاشي يا سراميك و قطر حفره‌اي که بايد ايجاد شود از مته‌هاي مختلف مي‌توان استفاده كرد.

ماله كاشي كاري(ماله شانه‌ای):

از ماله به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری، براي پهن كردن ملات بر روي كف يا سطح ديوار استفاده می‌شود. درصورتی که ماله خوب پهن نشود کیفیت چسبیدن کاشی یا سرامیک به کف یا دیوار کاهش پیدا می‌کند و با کوچک ترین ضربه از جای خود کنده می‌شود. به ماله کاشی کاری ماله شانه‌ای نیز می‌گویند که به دلیل شکل مربعی یا دایره‌ای که در لبه دارد شیارهایی بر روی چسب یا ملات ایجاد می‌کند که منجر به چسبیدن راحت‌تر سرامیک می‌گردد.

ماله بندکشی:

فاصله میان کاشی‌ها باید پر شود و کاشی‌ها را باید به هم وصل کرد که به این کار بندکشی گفته می‌شود. برای بندکشی میان کاشی‌ها از ماله بندکشی استفاده می‌گردد. بدون بندکشی سطح کار ظاهری ناهموار و ناتمام خواهد داشت که بر زیبایی کار تاثیر می‌گذارد.

همتراز کاشی:

با استفاده از همتراز کاشی می‌توان سطوح کاشی کاری را با سرعت و دقت بالا اجرا کرد. همتراز کاشی و سرامیک شامل دو قطعه جدا از هم کلیبس و گووه است که به آن پل و پایه نیز می‌گویند. در صورت ناهموار بودن سطح کاشی شده، آب حاصل از شست‌و‌شو به راحتی تخلیه نشده و در یک نقطه جمع می‌شود بنابراین لازم است که هنگام کاشی کاری سطح مورد نظر را با استفاده از این وسیله همتراز کرد.

اسپیسر(صلیب) کاشی:

در گذشته برای این که کاشی‌ها را در هنگام وصل کردن به هم در فاصله مشخص از هم نگه دارند از طناب و پیچ استفاده می‌شد ولی امروزه برای این کار از اسپیسر(صلیب) کاشی استفاده می‌گردد. با استفاده از صلیب کاشی، کار کاشی کاری بسیار آسان‌تر شده است و با سرعت بیشتری می‌توان این کار را انجام داد.

پد زانو یا زانوبند کاشی کاری:

هنگام کاشی کاری فرد کاشی کار مدام در حال نشستن و برخاستن است که منجر به وارد شدن فشار به زانو می‌شود که در دراز مدت منجر به ساییدگی زانو می‌گردد. با استفاده از پد زانو از زانو‌ها محافظت شده و ایمنی کار هم افزایش پیدا می‌کند. پد‌های زانو با ایجاد سطح بزرگ بین سطح زمین و زانو باعث می‌شود فشار وارد شده به زانو روی سطح زمین پخش شده و فشار کمتری به زانو وارد گردد.

قاپک:

قاپک وسیله است که برای جابه جایی سرامیک یا کاشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قاپک یک کاسه مکنده دارد که بعد از کشیدن دستک اهرمی آن به دلیل ایجاد خلا بین لاستیک قاپک و سطح سرامیک این دو به هم می‌چسبند.

پس از چسبیدن قاپک به سرامیک، قاپک مانند دستیگره عمل می‌کند و کاشی یا سرامیک را به آسانی می‌توان حمل کرد. هنگام خرید قاپک باید به کیفیت محصول توجه کنید چون کیفیت قاپک بر روی وزنی که می‌تواند تحمل کند تاثیر می‌گذارد.

چسب کاشی:

از چسب کاشی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری به جای سیمان برای چسباندن کاشی استفاده می‌شود. چسب کاشی در انواع پودری و خمیری موجود است. چسب کاشی پودری نیاز به اضافه کردن آب دارد ولی چسب کاشی خمیری از همان اول بدون اینکه لازم باشد به آن چیزی اضافه کنید قابل استفاده است.

 یکی از معایب چسب کاشی خمیری این است که به زمان تقریبی 72 ساعت برای خشک شدن نیاز دارد ولی چسب کاشی پودری در مدت زمان کمتری خشک می‌شود.

در مکان‌هایی که رطوبت بالا است نمی‌توان از چسب کاشی خمیری استفاده کرد به دلیل اینکه استحکام کمتری دارد. چسب کاشی ترکیه‌ای یکی از محصولاتی است که در فروشگاه هوم‌فیکس به فروش می‌رسد. از مزایای این چسب می‌توان به مقاومت در برابر آب، قابلیت چسبنگی بالا و سرعت خشک شدن بالا آن اشاره کرد.

ملات بندکشی:

از ترکیب ملات بندکشی با آب ترکیبی ایجاد می‌شود که از آن برای پر کردن فضای بین کاشی یا سرامیک استفاده می‌گردد. این کار به جز افزایش استحکام به زیبایی کاشی و سرامیک هم می‌افزاید. ملات بند کشی می‌تواند بر پایه سیمان یا پلیمر باشد.

برخی دیگر از مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری

متر: از متر برای اندازه‌گیری استفاده می‌شود.

مداد مخصوص: از مداد برای علامت گذاری موقت بر روی سرامیک یا کاشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسفنج کاشی کاری: از این وسیله برای تمیز کردن سطح کاشی یا سرامیک از دوغاب یا چسب اضافی استفاده می‌گردد.

میکسر ملات کاشی: براي مخلوط كردن سيمان و يا چسب از اين وسيله استفاده مي‌گردد.

سطل: از سطل برای آماده كردن چسب يا سيمان كاشي استفاده مي‌شود.

سخن آخر

این لیست فقط برخی از مهم‌ترین ابزارآلات کاشی کاری است و ممکن است ابزارهای دیگری نیز مورد استفاده قرار بگیرند. انتخاب ابزارهای مناسب و استفاده صحیح از آن‌ها مهم‌ترین عامل برای داشتن نتیجه‌ی حرفه‌ای در کاشی‌کاری می‌باشد.

قبل و هنگام کاشی کاری آماده سازی زیرکاری، ترازبندی، استفاده از چسب یا سیمان کافی، بندکشی و تمیزکردن چسب یا دوغاب اضافی از کارهای واجب است. استفاده از ابزارهای تخصصی  که در این مقاله به آن اشاره کردیم منجر به افزایش کیفیت و ماندگاری کاشی کاری شده و به زیبایی کاشی کاری می‌افزاید.

دیدگاهتان را بنویسید