لق شدن کاشی و سرامیک یکی ازاتفاقاتی است که احتمال رخ دادن. آن هم درساختمان های قدیمی و هم در بناهای نوساز وجود دارد. این اتفاق میتواند بسیار خطرناک باشد به ویژه در سطوحی که عمودی هستند. در این مطلب قصد داریم به بررسی 5 علت لق شدن کاشی و سرامیک بپردازیم.
لق شدن کاشی و سرامیک چه مشکلاتی را میتواند ایجاد کند؟
- از بین بردن زیبایی و یکنواختی سطوح
- ایجاد سر و صدا در زمان تردد
- کاهش ایمنی
- خطر سقوط به ویژه در سطوح عمودی
- ایجاد شکستگی در مکان هایی که زیر سرامیک خالی شده
مهم ترین دلایل لق شدن کاشی و سرامیک
-
خشک بودن ملات در هنگام نصب
خشک بودن ملات در زمان نصب یکی از رایج ترین علت های لق شدن کاشی و سرامیک محسوب میشود. در هنگام نصب کاشی و سرامیک ملات باید به اندازه ای مرطوب باشد تا بتواند چسبندگی لازم را ایجاد کند.
چنانچه به هر دلیلی تاخیری در نصب رخ دهد و در این بازه زمانی ملات خشک شود یا رطوبت ملات به هر علت دیگری به اندازه کافی نباشد باعث میشود که در مدت زمان کوتاهی کاشی و سرامیک دچار لقی شوند.
-
تردد زیاد
در اماکنی که پر تردد هستند احتمال آسیب دیدگی کاشی ها و سرامیک ها وجود دارد به ویژه در مواقعی که سایز آن ها زیاد است. لازم است تا برای جلوگیری از اینگونه مسائل جهت چسباندن پوشش ها از متریال با کیفیت استفاده شود.
در مکان هایی که شلوغ هستند ملات به تنهایی قدرت نگهداری کاشی ها و سرامیک ها را ندارد و باید از محصولاتی مانند چسب کاشی بهره گرفت.
-
عدم بند کشی
چنانچه فرآیند بند کشی به طرز درستی صورت بگیرد باعث آب بندی درزها میگردد. در کاشی کاری، درزها دارای اهمیت ویژه ای هستند و باید از متریال مناسب برای پوشش دهی آن ها استفاده نمود.
در صورتی که این پروسه به درستی انجام نشود آب و شوینده های مختلف به راحتی در کاشی ها و سرامیک ها نفوذ پیدا کرده و در گذر زمان چسبندگی آن ها را کاهش میدهند.
-
عدم استفاده از چسب کاشی مناسب
عدم استفاده از چسب کاشی مناسب میتواند یکی از مهم ترین دلایل لق شدن کاشی و سرامیک باشد.
نسل جدید کاشی ها و سرامیک ها دارای درصد جذب آب کمی هستند که مانع میشود ملات به خوبی بچسبد. این موضوع باعث شده که این روزها از نگهدارنده های قوی مانند چسب های کاشی استفاده شود.
-
کافی نبودن ضخامت ملات
از دیگر علت های لق شدن کاشی و سرامیک میتوان به کافی نبودن ضخامت ملات اشاره کرد.اگر از ملات به میزان کافی و لازم استفاده نشود میتواند باعث بلند شدن کاشی ها و سرامیک ها گردد.
برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنیم به چند لایه سیمان کاری نیاز پیدا خواهیم کرد.
مراحل رفع و تعمیر لقی کاشی و سرامیک
حالا که با مهم ترین دلایل لق شدن کاشی و سرامیک آشنا شدید بهتر است درباره مراحل رفع و تعمیر آن نیز اطلاعاتی را کسب نمایید. در هنگام لقی کاشی و سرامیک میتوانید به شکل زیر عمل کنید:
-
خارج کردن کاشی و سرامیک لق شده
در ابتدا لازم است تا کاشی و سرامیک لق شده را به طرز صحیحی از مکان خود خارج کنید. اگر پنل سالم است باید نهایت دقت را به خرج دهید تا در زمان جدا شدن نشکند.
برای انجام این کار باید درزهای کاشی ها و سرامیک ها را به صورت کامل از مواد بند کشی قبلی خالی نمایید. در ادامه میتوانید از یک مکش در جهت خارج نمودن پنل از مکان خود کمک بگیرید.
-
تمیز کردن مکان اتصال و استفاده از چسب یا ملات تازه
در این مرحله باید اقدام به تمیز کردن محل اتصال نمایید تا فضای مورد نیاز برای ریختن چسب یا ملات تازه به وجود آید. اکنون میتوانید از ملات و چسب کاشی در مکان مورد نظر استفاده کنید.
چسب کاشی یکی از بهترین محصولاتی است که میتوانید در جهت رفع لقی کاشی و سرامیک از آن بهره ببرید. برای انجام بهتر این کار باید نوع مناسب و با کیفیت این چسب ها را انتخاب کنید.
-
قرار دادن کاشی یا سرامیک در محل نصب
اکنون نوبت به آن میرسد که کاشی ها و سرامیک ها را در محل نصبشان قرار دهید سپس با کمک چکش ویبره یا چکش پلاستیکی به آن ها ضرباتی را وارد نمایید تا به غیر از ایجاد چسبندگی کامل با سطح همتراز شوند.
در ادامه با متریالی مانند پودر بندکشی اطراف آن ها را درزگیری کنید. در انتها سطوح کاشی ها و سرامیک ها را باید تمیز کنید و مواد اضافی اطراف آن ها را نیز پاک نمایید. با انجام این کار فرآیند لق گیری به اتمام میرسد.
چگونه از لق شدن کاشی و سرامیک جلوگیری کنیم؟
کاشی ها و سرامیک ها به خودی خود از مقاومت کافی برخوردار هستند اما همواره در معرض عواملی مانند فشار، رطوبت، سایش، یخ زدگی، رفت و آمد و مواد شیمیایی قرادارند و این موارد باعث میشوند که به مرور زمان دچار آسیب دیدگی شوند.
در روش های سنتی از دوغاب و ملات در جهت نصب و بند کشی استفاده میشود که این متریال به تنهایی نمیتوانند مقاومت کافی را در برابر عوامل مخرب به وجود بیاورند و با گذشت زمان دچار ترک خوردگی میشوند.
این اتفاق موجب میشود که در کاشی ها و سرامیک ها نیز لقی ایجاد شود و اگر این آسیب ها گسترش پیدا کنند میتوانند خسارت های زیادی را به وجود بیاورند.
این روزها محصولاتی مانند پودر بند کشی ضد اسید و آنتی باکتریال و انواع چسب های کاشی در بازار وجود دارند که استفاده از آن ها موجب میشود که دوام و پایداری کاشی ها و سرامیک ها تا حد زیادی افزایش پیدا کند. این محصولات دارای انواع گوناگونی هستند که میتوان از آن ها در شرایط محیطی متفاوت استفاده کرد و متناسب با نیازهای مختلف ساخته میشوند.