وبلاگ

زمان خشک شدن چسب کاشی

کاشی کاری فرایندی تخصصی می‌ باشد. در واقع آن‌ چه که کیفیت کاشی‌ کاری را بالا می‌ برد، عوامل مختلف دخالت داده‌ شده در مراحل کاشی‌کاری‌ است. از جنس کاشی گرفته تا چسب کاشی، تمامی این عوامل بر کیفیت کار کاشی‌کار، اثر گذار هستند. خشک شدن چسب کاشی موضوعی است که یک کاشی‌ کار به آن توجه دارد. به‌ علاوه کیفیت خشک شدن چسب کاشی نیز حائز اهمیت است. در این مقاله می‌خواهیم زمان خشک شدن چسب کاشی را مورد تحلیل قرار دهیم و به بررسی آن بر روی کیفیت کاشی‌ کاری بپردازیم.

تاثیر نوع چسب بر زمان خشک شدن چسب کاشی چگونه است؟

بعد از این‌ که کاشی به وسیله چسب کاشی بر روی سطح قرار گرفت، برای این‌ که کاشی‌ کار بتواند از این مرحله گذر کرده و مرحله‌ ی دیگر را اجرا کند باید چسب کاشی کاملاً خشک‌ شده باشد. برنامه‌ ای که برای خشک کردن چسب نیاز بوده بستگی به نوع چسب متغیر است. برخی از چسب هایی که از پیش آن‌ها را مخلوط و آماده کردند به‌ دلیل آن‌ که مقداری آب و رطوبت در آن‌ ها موجود است خشک شدن آن ها نیز فرایندی طولانی تر است. زمانی‌ که کمترین رطوبت در این چسب ها وجود داشته باشد کاشی های خشک نمی‌ شوند. بنابراین لازم است که رطوبت به طور کامل از چسب خارج شود. به‌ همین منظور نیاز است زمان تقریباً زیادی سپری شود.

چنانچه سطحی که می‌خواهید کار کنید یک سطح بزرگ باشد مدت‌ها زمان می‌ برد تا بتوانید به‌ طور کامل آن سطح را با استفاده از چسب‌های از پیش تهیه شده کاشی‌ کاری کنید. چنانچه کاشی‌ کار برای تمام شدن زود هنگام کار، دوغاب را شروع کند، درصورتی‌ که هنوز کاشی خشک نشده شرایط بدتری را برای کاشی و فراهم می‌ کند. در نتیجه چسب‌ های آماده کاشی، زمان زیادی باید طی شود تا خشک شوند. عموماً یک روز باید زمان ببرد تا زمان خشک شدن چسب کاشی آغاز شود. نوع دیگری از چسب به‌ نام چسب های پودری وجود دارند که نسبت‌ به چسب های از پیش آماده‌ شده زمان کمتری برای  خشک شدن نیاز دارند. البته نمونه‌هایی از چسب‌ های سریع هستند که در آن‌ ها ترکیباتی به‌ کار رفته که ظرف سه ساعت کاملاً خشک‌ شده  و کاشی‌ کار می‌ تواند مرحله بعدی کاشی را آغاز کند.

برای مطالعه بیشتر : روش ترمیم چسب کاشی

 

چه فاکتورهایی بر روی زمان خشک شدن چسب کاشی موثر هستند؟

برای این که کمک کنید چسب کاشی زودتر خشک شود و به‌ طورکلی زمان خشک شدن چسب  کاشی را کاهش دهید، باید به عواملی توجه کنید.

  • براورد مقدار رطوبت موجود در فضایی که سطح در آن قرار دارد

اگر رطوبت در محیط کم‌ تر باشد و دمای محیط نیز بالاتر باشد کمک می‌ کند که چسب کاشی سریع‌ تر از حد انتظار خشک شود. به‌ همین منظور توصیه می‌ شود که دما را  با استفاده از ابزار گرمایشی بالا ببرید تا چسب زودتر خشک شود. با توجه به این‌ که چسب خود دارای مقداری رطوبت است اگر در هوا نیز مقداری رطوبت وجود داشته باشد و زمانی‌ که رطوبت هوا به درون چسب سرایت کند  همین مورد خود می‌ تواند فرآیند خشک شدن را طولانی‌ تر کند.

  • انتخاب چسب باکیفیت گزینه‌ی دیگری هست که می‌تواند زمان خشک شدن چسب کاشی را کاهش دهد

 چسب هایی که  خالص هستند و ترکیبات قوی دارند، سرعت عمل بالایی در چسبیدن خواهند داشت. زمانی‌ که شرکت‌ ها برای کاهش هزینه های خود از مواد ناخالص درون چسب ها استفاده می‌کنند این چسب ها نیز کیفیت لازم را برای چسبیدن نداشته به‌علاوه زمان طولانی هم برای این‌ که بچسبند نیاز دارند.

چسب کاشی

بهبود فرآیند کاشی کاری چگونه است؟

چنانچه می‌ خواهید یک کاشی‌ کاری محکم داشته باشید، باید اصول و قواعد کاشی‌ کاری را رعایت کنید. به‌ همین منظور انتخاب یک چسب مناسب کاشی یکی از مهم‌ ترین مراحلی است که باید گذرانده شود. برای‌ اینکه یک اتصالی بین کاشی رخ دهد باید از چسب استفاده شود. هرچه که زمان خشک شدن چسب کاشی کم‌ تر باشدعلاوه بر این‌ که سرعت کار بالاتر می‌ رود ممکن است که بر روی کیفیت اتصال نیز مؤثر باشد. برای‌ اینکه کار کاشی کاری بهتر انجام شود حتماً سطحی که قرار است کاشی روی آن اعمال شود را از هر نوع رطوبتی پاک کرده و فعالیت خشک کردن سطح و از بین بردن رطوبت را انجام دهید.

مورد بعدی این است که در نظر بگیرید قرار است روی دیوار کاشی کاری صورت بگیرد یا این‌ که کاشی‌ کاری بر روی کف اعمال می شود. دانستن این مورد هم می‌ تواند به زمان خشک شدن چسب کاشی و کاهش آن منجر شود و هم می‌ تواند باعث بهتر شدن کاشی‌ کاری شود. مورد دیگر توجه به اصل بودن چسب  کاشی است حتماً بررسی کنید که آرم استاندارد بر روی جنسی که خریداری کردید موجود باشد. نکته دیگر داشتن یک دما سنج هست بهتر است، دماسنج وجود داشته باشد تا دمای محیط به‌ طور کامل برآورد شود. اگر محیط سرد باشد یا این‌ که دما از پنج درجه پایین‌ تر باشد باید کاشی‌کاری را متوقف کرد تا زمانی‌ که دما به بالاتر از بیست درجه سانتی‌گراد برسد.

کلام آخر

زمان خشک شدن چسب کاشی برای کاشی کار و صاحب کار حایز اهمیت است. اگر چسب زودتر خشک شود کاشی کار می تواند زودتر این پروژه را تمام کرده و وارد پروژه دیگر شود. برای صاحب کار نیز دریاف سریع تر پروژه برای استفاده از آن اهمیت دارد. برای این که چسب زودتر خشک شود، ضرورت های بیان شده در این مقاله باید مورد توجه قرار گیرند. به طور مثال، هر گز کاشی کاری را نباید در فصل زمستان انجام دهید. در زمستان کلیه فعالیت های کاشی کاری به دلیل سرما و کاهش دما متوقف می شوند. به علاوه زمانی که هوا رطوبتی هست نیز شرایط کاشی کاری مهیا نیست؛ زیرا همین رطوبت خود از عواملی مهم بوده که جلوی خشک شدن سریع چسب را می گیرد. بهترین فصل سال برای کاشی کاری، فصل تابستان است. گرمای هوا در این فصل به ترکیبات موجود در  چسب کاشی کمک می کند تا در زمان کمتری خشک شوند. گاهی نیز به دلیل اهمیت پروژه و این که هر چه زودتر تمام شود پیشنهاد می شود به صورت دستی دما را افزایش داد.

ورود

حساب کاربری ندارید؟

.
فروشگاه
0 مورد سبد خرید
حساب من